Colegiul Naţional “Barbu Ştirbei” din Călăraşi anunta inceperea proiectului aprobat în cadrul programului Erasmus+, KA1 – domeniul formare profesionala (VET), nr. referinta 2016-1-RO01-KA102-023317, “Developing skills in Android applications and programming e-commerce platforms” care se va desfasura in perioada 01.09.2016 – 31.08.2017.
Scopul proiectului: extinderea pregatirii de specialitate în domeniul informatic prin dobandirea de competente si abilitati practice care sa creasca sansele de adaptare si integrare a viitorilor absolvenți de liceu pe piata muncii.
Obiectivele proiectului:
-cresterea nivelului de competente si abilitati-cheie prin mobilitatea in scop de formare profesionala;
-acumularea de aptitudini, abilitati si experienta de lucru intr-un domeniu dinamic – IT;
-dezvoltarea abilitatilor de comunicare;
-dezvoltarea cunostintelor si competentelor multilingvistice;
-dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor privind cultura si munca tarii gazda (sa cunoasca obiceiurile si organizarea activitatii in cadrul unei companii, cultura si traditia regiunii Andaluzia).
Durata stagiilor de formare (cate 2 saptamani) este justificata de obiectivele vizate si nevoile identificate la nivelul elevilor. Cresterea adaptabilitatii tinerilor la un mediu socio-cultural nou, cu traditii si exigente diferite, prin dezvoltarea de competente europene in programarea de aplicatii pe dispozitive mobile Android si implementarea platformelor de e-commerce, va transforma elevii, in tineri motivati sa devina profesionistii de maine in domeniul IT, care vor avea o insertie buna pe piata muncii.
La sfarsitul stagiului de formare cel putin 80% din elevii antrenati in mobilitate vor fi capabili sa dezvolte aplicații Android proprii pe dispozitive mobile (telefon, tableta), sa realizeze un magazin virtual, bannere publicitare si pagini web comerciale proprii.
Grup tinta: 32 elevi clasele X-XI, specializarea matematica-informatica intensiv informatica si intensiv engleza. La fiecare din cele 2 fluxuri vor participa cate 16 elevi, insotiti de 2 profesori.
Responsabil de proiect,
Prof. Dinca Marinela